Online ondernemen: we gaan echt emigreren!

Mar 2, 2023 | Ondernemen vanuit het buitenland

We kunnen het nauwelijks geloven. We zijn nu zes weken in Bolivia geweest en we hebben een keuze gemaakt die we zelf nog niet helemaal kunnen bevatten: We gaan definitief emigreren naar Bolivia!

Eindelijk gaat onze diepe wens om online te ondernemen vanuit het buitenland, in vervulling!

Vanaf het moment dat we ons bedrijf Double Your Brand inschreven bij de KvK in mei 2019, zagen we onze toekomst al haarscherp voor ons: we wilden wonen en werken op een plek waar we ons echt nuttig konden maken. We wilden ons leven en ons vrijwilligerswerk in een ander land bekostigen door online te ondernemen.

Online ondernemen om verschil te maken voor mensen

Ja ja, ons ideale leven is nogal een ander plaatje dan dat veel digital nomads op Instagram laten zien 😉. Natuurlijk is het een droom om elke dag in je bikini onder een palmboom met je laptop op schoot de duiten te laten rollen, terwijl je aan je kokosnootdrankje nipt. Maar voor ons zou dat leven oersaai worden. Eerlijk gezegd zou ik (Natalie) daarvoor niet eens alle moeite doen die bij een emigratie komt kijken.

Voor ons heeft ons leven in het buitenland pas zin als we daar echt verschil kunnen maken voor de lokale bevolking. Die drang hebben we altijd al gehad, ook in Nederland. Maar zolang we in loondienst bij onze corporate werkgevers waren, bleven we beperkt in wat we konden doen en hoe lang we weg konden blijven. En dat maakte ons onrustig. Dat loondienstcontract voelde als een gevangenisketting die ons in Nederland hield en waar we heel snel vanaf wilden.

Dat was onze grote motivatie om ons eigen bedrijf op te starten: Double Your Brand. Want met Double Your Brand zouden we onszelf in staat stellen ons leven te leiden zoals wij dat willen: wonen, werken en van nut zijn op de plek van onze droom.

Van nul naar een bloeiende business en een nieuw leven

En kijk waar we nu staan! Ondanks de ondernemersuitdagingen die Covid veroorzaakte, lukte het ons om in een paar jaar tijd te groeien van een startend bedrijf naar een bloeiende, toekomstbestendige business. En toen alle reisbeperkingen verdwenen, waren we er klaar voor om daad bij het woord te voegen en meteen tickets naar Bolivia te boeken.

En nu, zes weken later, hebben we ons Boliviaanse werkvisum binnen en is ons definitieve vertrek uit Nederland een feit. Ons nieuwe leven in Bolivia is begonnen!

Verdubbel jouw impact

Verdubbel ook jouw impact als mens en merk!

Double Your Brand dendert ondertussen gewoon door. Ons strategische programma Verdubbel je Impact als Mens en Merk is in volle gang en de deelnemende onderneemsters zijn lekker bezig om van hun bedrijf een serieuze en succesvolle business te maken. Tijdens het programma passen ze stap voor stap precies toe wat wij zelf hebben gedaan om ons bedrijf in korte tijd succesvol te maken.

Zoals één van de dames die het programma al succesvol heeft afgerond, zei:
“Het programma laat je hard denken en hard werken, maar heb je dit programma eenmaal gedaan, hoef je daarna eigenlijk niets anders meer te doen.  Het legt de beste basis voor je hele ondernemersleven. Als ik dit programma drie jaar eerder had gedaan, zou ik heel anders gestart zijn met mijn bedrijf, dat had me drie jaar klooien bespaard.”

Wil jij ook eindelijk die begeleiding die jou dit jaar nog in staat stelt van je bedrijf serious business te maken? Wil je dit jaar meer klanten, omzet en vrije tijd, zodat ook jij jouw dromen in vervulling kunt laten gaan?

Geef nu meteen een slinger aan je toekomst en plan een gratis verkenningsgesprek met me. Dan zoomen we samen in op jouw bedrijf en adviseer ik je vrijblijvend welke stappen jij als eerste kunt zetten om je praktijk of bedrijf naar het niveau te brengen waar je van droomt. Dit verplicht je tot niks maar brengt je een hoop inzichten waarmee je de volgende stap kunt zetten. Klinkt goed?

Bekijk onze
gratis Masterclass

Speciaal ontwikkeld voor gedreven kennisonderneemsters die een verschil voor zichzelf en voor anderen willen maken

Gratis Masterclass:
In 4 stappen naar een krachtig merk en een florerende business

Schrijf je in en bekijk direct!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons Privacybeleid. Geen zorg, je gegevens zijn bij ons veilig.

Gratis Masterclass In 4 stappen krachtig merk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief over succesvol ondernemen

Krijg elke maand onmisbare tips en inspiratie om van jouw bedrijf een krachtig merk en florerende business te maken.

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons Privacybeleid. Geen zorg, je gegevens zijn bij ons veilig.