SEO Teksten

Apr 1, 2020 | SEO

Wat zijn SEO teksten?

SEO tekst schrijven, of SEO copywriting, betekent letterlijk teksten schrijven die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. In aap noot mies: webteksten waar je bezoekers blij van worden. Blij omdat wat ze vinden, aansluit bij de vraag die ze net hadden ingetikt en geeft wat ze nodig hebben.

In goede SEO teksten staan de juiste zoekwoorden op de juiste plek. Niet in overdreven mate, maar precies zó dat je tekst voor je bezoeker gewoon fijn weg leest. Want je tekst moet wel interessant blijven, anders haakt die blije bezoeker zo maar af. Best een strategisch werk dus, SEO tekst schrijven!

Your job is not to write copy. Your job is to know your visitors.
– Joanna Wiebe

Wat leveren SEO teksten je op?

Ken je de Online Marketing Funnel? Bezoeken, Boeien, Binden? Met zoekmachine optimalisatie (SEO) focus je grotendeels op de eerste twee B’s: Bezoeken en Boeien. Het is een beetje een kip-ei verhaal: mensen moeten je site eerst vinden om die te kunnen bezoeken. Raken ze vervolgens geboeid door wat ze lezen, dan blijven ze langer op je website en gaan misschien zelfs tot aankoop over.

Vinden mensen je site waardevol, dan vindt Google dat ook. Dan stijg je in de zoekresultaten. Wat je vindbaarheid vergroot. Wat meer bezoekers oplevert. Die door jouw weldoordachte, aangename SEO teksten ook weer geboeid raken. Wat Google weer fijn vindt. Kip-ei. Of ei-kip. Snap je?

De juiste zoekwoorden

SEO teksten doen duidelijk veel voor de kwaliteit van je website. Wil je aan de slag met goede SEO teksten voor je website? Dan is een gedegen zoekwoorden onderzoek een goed begin.

Wil je je bedrijf een nieuwe impuls geven en een merk met impact worden? Laten we elkaar leren kennen, we denken graag met je mee over welke stappen je nu het beste kunt zetten om je doelen te bereiken.

Maak kans op een gratis Impact-sessie

Voor bevlogen vakvrouwen die nu écht willen doorpakken met hun bedrijf

Krijg 45 minuten lang de frisse ogen van een merk & business expert op jouw onderneming en ontdek waar jouw kansen en valkuilen liggen.

Elke maand geven we drie Impact-sessies weg.

Vraag jouw gratis Impact-sessie aan!

Je gegevens zijn veilig, zoals omschreven in ons privacybeleid. Je krijgt ook af en toe gratis tips en inspiratie in je mailbox, om meer uit je onderneming te halen. Je kunt je hiervoor afmelden wanneer je maar wilt.

Meer weten over wat de gratis Impact-sessie inhoudt en wat het je oplevert? Klik hier!