Online ondernemen als overlevingsstrategie

May 4, 2020 | Ondernemen

De wereld staat op z’n kop. Alles is ineens anders. We werken massaal thuis, of we hebben even helemaal geen werk meer omdat de deuren moesten sluiten. Of je nou een onderneming hebt in de contactberoepen branche of binnen de zakelijke dienstverlening: corona heeft impact.

Op dit moment voelen we het in de meest rauwe vorm, maar reken maar dat dingen blijvend zullen veranderen. Niet voor niets wordt de anderhalve meter maatschappij het ‘nieuwe normaal’ genoemd. Daar moeten we als ondernemers en bedrijven wat mee. En snel ook. Maar hoe?

Manieren om online in beeld te komen

Wat zijn nou manieren om online bij je klant in beeld te komen en te blijven? Zonder een gat in het budget te slaan (dat je nu toch al niet meer hebt) of te moeten adverteren? Kijk, nu komen we op interessant terrein! Er zijn super effectieve online marketing methoden die niet veel geld kosten, maar op de lange termijn blijvend vruchten afwerpen. Win-win, daar heb je wat aan! Dat verdient zich tenminste ook terug. Waar hebben we het dan over?

1) Een goede vindbaarheid van je website op Google

2) Merkbekendheid op social media

3) Klanten winnen én binden op social media

Nummer 1 spreekt voor zich. Althans, de noodzaak ervan. Je kan nog zo’n mooie website hebben, maar als je klanten die niet vinden, loop je omzet mis. Wat minder voor zich spreekt, is dat websites ook echt vindbaar zijn. We hebben de afgelopen tijd meerdere gratis snelle SEO checks uitgevoerd voor de meest uiteenlopende ondernemers, en de resultaten waren over het algemeen om te huilen. Jammer en confronterend, maar hey, voor hen heeft het wel een belangrijke kans blootgelegd om flink de online zichtbaarheid te vergroten!

Nummers 2 en 3 zijn net zo belangrijk. De social media platforms kunnen per bedrijf en doelgroep verschillen, maar social media zijn dé online marketing kanalen om regelmatig met je merk in beeld te verschijnen bij jouw ideale doelgroep. Maar ook om aandacht aan je (potentiële) klanten te besteden, ze te betrekken bij je merk. Reken maar dat ze bij jou aankloppen als ze jouw dienst of product nodig hebben, want nu kennen ze je. En met de gunfactor die je hebt opgebouwd, heb jij een stapje voor. Hallo omzet! Gratis en voor nop bereikt. Maar wel met tijd en aandacht!

Waarom je nu aan de slag moet

Om meer dan één reden kan je beter geen seconde meer wachten met het vergroten van je online zichtbaarheid als ondernemer. Nu zit zowat heel Nederland thuis, verveelt de helft van Nederland zich rot en zit meer dan ooit op z’n telefoon. Ook jouw klanten. Natuurlijk gaat het virus een keer weg (hopen we) maar tegen die tijd is de maatschappij nog meer ingesteld op online contact. Het digitale tijdperk wordt er niet minder digitaal op. Dus zorg dat dat je bent waar je klant is: op social media en op Google.

Dat laatste, Google, brengt me op nog iets. Stel dat je nu besluit erin te investeren je website beter vindbaar te laten maken met SEO. Dan ga je daar hoe dan ook over een paar maanden de vruchten van plukken! Het effect van SEO is namelijk zeker, maar ijlt na. Dus als je nu begint, zal Google jou over paar maanden wél tonen aan jouw specifieke doelgroep. Misschien wel precies op het moment dat de corona perikelen zijn geluwd en de handen van de knip gaan. Ben jij even blij dat jij wél op tijd bent begonnen met het online vindbaar maken van je website!

Ben je nu toch wel op het punt gekomen dat je aan de slag wil gaan met je online zichtbaarheid? Aarzel niet, en neem contact met ons op. Wij ondersteunen je graag bij het veroveren van jouw plekje in de online wereld.

Bekijk onze
gratis Masterclass

Speciaal ontwikkeld voor gedreven kennisonderneemsters die een verschil voor zichzelf en voor anderen willen maken

Gratis Masterclass:
In 4 stappen naar een krachtig merk en een florerende business

Schrijf je in en bekijk direct!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons Privacybeleid. Geen zorg, je gegevens zijn bij ons veilig.

Gratis Masterclass In 4 stappen krachtig merk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief over succesvol ondernemen

Krijg elke maand onmisbare tips en inspiratie om van jouw bedrijf een krachtig merk en florerende business te maken.

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons Privacybeleid. Geen zorg, je gegevens zijn bij ons veilig.